Вторник, Юли 23, 2019

Младо семейство, занимаващо се с производството на спални чувалчета, специално създадени за нуждите на родилните отделения в болниците преди година стартират инициативата „Чувалче с кауза”. Това са Десислава и Димитър. До този момент те са дарили над 3 хиляди чувалчета на 45 родилни отделения в 31 български града.

chuvalche

 

 

 

През ваканциите 13- годишният Ангел, който е запален геймър, помага във фирмата. Той случайно попада на една история, която изцяло променя разбирането ни за видеоигрите.

„Гледахме един репортаж. Там се разказваше за деца, на които им се налага да прекарват дълго време в болниците – с онкологични заболявания, които претърпяват вливания, деца с трансплантации. И се оказа, че играенето на видеоигри в болницата не само ги разсейва и забавлява, но има и чисто терапевтичен ефект. След като видя този репортаж, Ангел се впечатли изключително много и каза, че най-малкото, което може да се направи, е и децата в България да имат възможност, когато не са вкъщи, да играят с надеждата, че по този начин ще оздравеят по-бързо.“, разказва Десислава.

За броени часове каузата Game on („Всички сме в играта”) получава огромна подкрепа не само от деца и родители, но и от разработчици на игри.

gamejpg

 

 

 

 

„Хората реагираха мигновено, ежедневно получаваме десетки игри, така че смятаме, че инициативата на Ангел наистина получи смисъл и за самия него, което беше много важно, а и за нас“ – подчертава Десислава.

„Искахме с тази кампания да направим обществото съпричастно, да се говори за тези деца. Помолихме, който има игри за PlayStation 4 и иска да се раздели с тях, да ги дари за каузата. Поставили сме си за цел до 1 юни да осигурим игри на четири болници. Първа ще бъде болница „Лозенец”, където има отделение за трансплантирани деца. След това и трите големи онкологични болници в София, Пловдив и Варна.“, съобщава Десислава.

Вече са готови и „гейминг-станциите” – изработени по поръчка подвижни колички на колела, на които ще бъде инсталиран телевизор с конзола с различни игри, два контролера, слушалки и мобилен Интернет. Игрите ще са направени така, че с детето ще могат да играят още няколко деца или неговите родители.
„Вярвам, че е важно повече хора да научат за това, дори и да не се включат в кампанията, защото обществото трябва да говори за тези деца. В тази сериозна битка в своя живот те имат нужда от подкрепа, а и от мъничко радост, която ние много бихме искали да им доставим, давайки им възможност да изкарат по-леко и по-забавно времето, докато са в болницата“ – казва Десислава.

Още по темата може да чуете в аудио записа:

Източник: бнр

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up