Вторник, Юли 23, 2019

На 8 май се отбелязва Световния ден за борба с рака. Като само у нас над 7050 българки имат рак на яйчниците, а всяка година тази ужасяващата диагноза чуват още 700 жени. Ракът на яйчниците е фатален в 15% от случаите, като едва три от всеки 10 пациентки преживяват пет години след поставяне на диагнозата. Коварната болест поразява както млади момичета в тийнейджърска възраст, така и по-възрастни жени, а най-голям процент от пациентките са на възраст 50-60 г. При наличие на фамилна обремененост шансът за развитие на овариален карцином нараства до 40%.


Генетичните изследвания обаче са един от начините да се направи такава прогноза още преди ракът да е настъпил. Това е и една от темите, които ще бъдат обсъдени на днешния семинар, организиран от фондация "Една от 8" и АстраЗенека.
Паралелно с това събитие пред НДК на специално обособено за целта място ще гримират жени в цветовете, символизиращи борбата с рака на яйчниците - синьо-зелено и розово. Всяка дама, която желае да подкрепи инициативата, може да го направи между 11 и 13 ч. пред Литературен клуб "Перото".

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up