Сряда, Януари 29, 2020

морбили94 са случаите на морбили у нас досега, каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Плашещо е, че в момента имаме два пъти повече заболели от морбили за седмица, отколкото миналата година". Това каза в предаването "Метроном" на Радио "Фокус" директорът на Центърът по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

 „Всички деца, които подлежат на ваксинация до 8-годишна възраст трябва да бъдат спешно ваксинирани и това е ангажимент на семействата и на родителите. Те трябва да знаят, че в момента в околните на нас държави положението е доста сериозно. Деца по-малки от 13 месеца, които не са ваксинирани, не трябва да контактуват с други деца и да не бъдат водени в страни, където има морбили. Защото сега настъпват прекрасните пролетни празници и масово родителите ще тръгнат с деца на няколко месеца да ги водят в Охрид, в Гърция, което не е правилно за момента“, предупреди проф. Кантарджиев. Той допълни, че Районните здравни инспекции взимат мерки да не се допуска приемът на деца, които не са ваксинирани, в детските заведения.

Източник: actualno.com

 
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up