Понеделник, Юли 22, 2019

lekar105-годишно дете почина в реанимацията на Благоевградската болница. В края на миналата седмица детето се почувствало зле и е прието в болница,лекарите не успяват да до спасят и тази сутрин е починало.

Най-вероятна причина за смъртта му е бързо развила се пневмония – следствие на грипна инфекция.  Това каза в предаването ,,Тази сутрин’’по БТВ главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев . ,,Общо взето нямаме съмнения, защото и клиничната картина , начинът на протичане и пробата, която е направена, изследването за грип е също положителнo. Така, че можем да приемем като основна причина грипната инфекция – заяви той.

 Не е имало други съпътстващи заболявания,това си е чиста грипна инфекция, която бързо се развива в пневмония, като най-често усложнение на грипа – потвърди още д-р Кунчев. Направено е необходимото от страна на родителите, не е имало забавяне или подценяване на състоянието му. Няма данни за фатално забавяне и от страна на лекарите, които са лекували 5-годишното дете.

 

В момента  здравните власти проучват случая и все още е рано да се дадат окончателно данни- каза д-р Кунчев.

По думите му подобен развой на събитията е рядкост, но все пак се случва по време на грипния сезон и обикновено такъв тип пневмонии трудно биха се третирали с лекарствени средства.

Всеки случай е индивидуален и зависи от общото състояние на организма. Грипът не трябва да се подценява , той не е обикновено респираторно заболяване . За уязвимите групи имунизацията е най-сигурното решение. Когато епидемията е в разгара, контактите  се ограничат и при първи признаци веднага се взема антивирусен препарат- препоръчва главният здравен инспектор.

Вижте още във видеото:

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up