Неделя, Ноември 29, 2020

roditeli hepatitПритеснени родители сигнализираха за пореден случай на заразен от Хепатит А в столичното 54-то училище „Свети Иван Рилски”. Става въпрос за болен учител на начален курс. Родителите твърдят, че ръководството на учебното заведение не ги е уведомило навреме, съобщават от bTV. Директорката на училището Соня Василева обясни, че в момента, в който здравните служби са потвърдили, че става въпрос за хепатит А, училището е взело мерки за дезинфекция и е уведомило личните лекари на всички деца от II клас, които са контактували със заразената учителка. Според родителите обаче училището не се почиства добре, а мерки са взети, когато станало ясно, че ще има телевизионен репортаж.

„Хепатит А има в цяла София и то целогодишно“, обяви д-р Костадинка Пачаръзова, директор на дирекция „Медицински дейности“ при Столична регионална здравна инспекция.
По нейна информация няма регистриран случай на заразен ученик от 54-то училище.
„На изследване подлежат само децата, които са били в контакт с болната учителка“, уточни тя.
„В над 20 столични училища и детски градини е имало болни от хепатит А в периода 5 юли – 5 ноември“, съобщиха миналата седмица от Министерството на здравеопазването.
С хепатит А са заразени общо 153-ма души, от които 144 са деца на възраст между 2 и 16 години.
Вижте подробности във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up