Понеделник, Ноември 30, 2020
Германия се подготвя за започване на ваксинации срещу COVID-19 преди края на годината

Германия се подготовя за започване на ваксинации срещу коронавируса преди края на годината, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на информация на вестник "Билд". Министерството на здравеопазването планира да създаде 60 специални ваксинационни центрове, за да се гарантира, че ваксините могат да се съхраняват при подходяща температура. Министерството е поискало 16-те федерални провинции в страната да предоставят локации за разполагането им в срок до 10 ноември, съобщава германското издание, без да назове източниците си.

 

По-рано тази седмица по време на видеоконференция министърът на здравеопазването на Германия Йенс Спан, който в сряда се оказа положителен за коронавирус, е съобщил, че германската биотехнологична компания BioNTech е съвсем близо до получаването на ваксина, са заявили участници в нея пред „Билд“.

Според тях на въпрос кога очаква първите ваксинации Спан е отговорил: „Това може да се случи преди края на годината“.

Ройтерс припомня, че BioNTech разработва своята ваксина в партньорство с Pfizer. Миналия месец Германия отпусна 745 млн. щатски долара за финансиране на биотехнологичните компании BioNTech и CureVac за ускоряване на работата по създаването на ваксини срещу COVID-19 и за разширяване на производствения капацитет на Германия.

Във вторник Pfizer и BioNTech обявиха началото на комбинирани клинични изпитвания - фаза I и фаза II, на техния кандидат за ваксина, създаден на базата на иРНК. Изпитванията се провеждат в Япония, стана ясно от изявлението. Също така бе посочено, че изпитванията, провеждани в САЩ, може да дадат първи резултати по-късно през този месец.

Ройтерс отбелязва още, че броят на заразените в Германия се увеличава непрекъснато. За първи път вчера броят на потвърдените случаи се е увеличил с повече от 10 000 за един ден, което е много сериозен ръст.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up