Понеделник, Ноември 30, 2020
Благоевград остава червена зона на Covid-разпространение

Благоевград ще остане в червената зона на разпространение на Covid-19, докато се не регистрира трайно намаление в разпространението на заразата. Това заяви в Сандански здравният министър Проф. Костадин Ангелов, който е на обиколка в лечебните заведения от областта.

Министър Ангелов направи корекция в програмата си за деня на българския лекар и вместо да връчи наградите на свои колеги от Дупница, дойде във втората област, попаднала в най- рисковата червена зона.

Защо?:

„Исках лично да се убедя в готовността на всички лечебни заведения, на които сме възложили лечението на пациенти с Covid-19“.

Според здравния министър мерките и денонощният контрол по спазването им в заведенията, фирмите, училищата и учрежденията на този етап са достатъчни. Ефектът от тях обаче ще бъде видим след поне две седмици:

„Считам, че ако това се случи, в рамките на две-три седмици тези числа могат да бъдат променени и тогава бъдете сигурни, че аз ще съм първият, който да кажа на хората да заповядат в Банско или на местата, където това е безопасно за тях. Докато числата са такива, нашите препоръки няма да бъдат променени“.

Проф. Костадин Ангелов отново заяви, че има достатъчно легла в болниците и екипи за медиците. Най- сериозната му тревога е:

“Имаме притеснения за силата на българските медици и сестри, които са вече шести месец нон-стоп опаковани в костюми, давайки всичко от себе си, за да проведат тази битка успешно“.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up