Събота, Януари 23, 2021
Кунчев иска още два месеца извънредна обстановка

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на ноември месец, съобщава сайтът news.bg. Нови ограничения засега не се предвиждали. Предложението за удължаване е за два месеца, защото удължаването месец за месец „отнема ресурс с ъпдейтване на документите“. Той посочва три причини: стартът на учебната година, вълна на коронавирус в Южна Европа и нови респираторни вируси в следващите месеци.

Кунчев не изключва ограничаване на цели градове и спиране на движението, което щяло да се приложи, ако ситуация стане като тази в Израел.
Той се надява, че хората постепенно ще свикнат да живеят с вируса и че той се предава. Случаите на заразени в училищата не са в резултат на започване на работата на училищата, а това са случаи, които идват от обществото.

Главният инспектор е ядосан на родителите, които протестират за това, че не иска децата им да носят маски. "Да правят каквото искат, ние като лекари им казваме какво да правят, за да пазим техните деца. Който не иска да пази здравето им, да ги пуснат да обикалят по болниците. Стигнахме един предел на разумното говорене, който вече е минал - няма научна организация, която да твърди, че маските са излишни. Носенето на маски 30-40 минути в училище не създава никакви затруднения и заплахи за здравето. За мен този въпрос е приключил".

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?

Log in or Sign up