Понеделник, Октомври 26, 2020
Доц. Мангъров: Учениците могат да получат тежки психотравми

"Това, което се случва в училищата в момента се налага от същите хора, които през месец март затвориха страната, паркове, градини, Витоша, наложиха КПП-та. Чакаха по Великден, Гергьовден да дойдат чували с трупове. Сега същите тези хора, правят същото, но на децата в училищата. Пак се чака дали като тръгнат на училище ще се отвори небето, ще паднат трупове", каза доцент Мангъров в предаването "Честно казано" с водещ Люба Кулезич по телевизия Евроком.

"Ако сега в момента не се наложат тези мерки, които според мен са безсмислени, все едно ще признаят, че не е имало полза и от мерките през март и април", коментира Мангъров.
Децата са си деца. Те няма да протестират, защото ще ги изключат, но при всяка възможност те ще свалят маските и ще ги слагат само като видят учителите. Проблемът е, че на малките деца могат да бъдат наложени тежки психотравми.
Бих подкрепил маските, ако имаше смисъл. Аз никога не съм носил маска в отделението, а съм работил с болни с всякакви инфекции. Полза има от миенето на ръце, но не и от носенето на ръкавици.

Слава Богу рестрикциите през пролетта продължиха кратко. През лятото ние си карахме лежерно, по шведския модел.
Медицината е наука на доказателствата. Какво по-голямо доказателство от това, че масовите протести не доведоха до увеличени на заразените и болните.
Всичко, което казвам не са празни приказки и изсмукани от пръстите твърденията, това работя от 38 години. Това ми е работата от край време. Правя това, което смятам за правилно.
Днес виждаме проблеми в страните, които се „изолираха“ и „маскираха“. Всички те чакат втора вълна, докато в Швеция броят на заразените в момента е най-малка.
Цялото интервю във видеото:

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Радка · преди 1 месеца
    Не, категорично не! Отнемат ли ти слънцето и въздуха с кислорода който дишаме какво става с нас.....!!!!!
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Акад.проф.В.Борисов · преди 1 месеца
    Доц. Мангъров е прав - неговото мислене винаги е дълбоко аналитично, а словото му е откровено и граждански ангажирано, нещо доста рядко в днешния ден. Образователните органи у нас нанасят тежък психострес на цяло едно младо поколение с всичките недомислени маневри в детските градини и училищата. Да не се окаже психостресът и депресията по-тежък удар от т.нар. пандемия ?... Редно е Образователното министерство да бъде категорично законово (а не пожелателно) задължено всяко свое решение да взема при документирано съгласие на здравните органи, но при широк експертен анализ от хора като доц. Мангъров, а е от министерски чиновници, наречени "експерти". Мислете широко за младото поколение, внимавайте да не бъде пожертвано ДЕТСТВОТО на българските деца, не забравяйте посланието на Жан Жак Русо "Дете, което не е преживяло нормално детството си няма да има по-нататък изобщо нормален живот". Господа "експерти" в Образователната комисия на Парламента и в Образователното министерство!?! - не се натягайте да правите 4-5-6-7 годишните деца ГЕНИИ - нацията ни няма нужда от ранни псевдогении, оставете ДЕТСКАТА ДУШЕВНОСТ СВОБОДНА да развие по-нататък своите таланти.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up