Четвъртък, Октомври 01, 2020
МБАЛ - Добрич вече е с Ковид сектор

МБАЛ-Добрич вече разполага с КОВИД-звено, което отговаря на изискванията на РЗИ, съобщиха регионални медии. До тук се стигна след като в болницата бяха открити редица нарушения в спазването на противоепидемичните мерки, които доведоха до уволнение бившия вече директор д-р Светозар Байчев. По случая работа започна и прокуратурата.


Сред основните нарушения в МБАЛ Добрич бе именно това, че няма създадена добра организация за изолиране на пациентите с КОВИД от другите болни.

Оттук нататък заразените с коронавирусна инфекция ще се настаняват за лечение на отделен етаж, който притежава самостоятелен вход и асансьор, съобщи БНР. За тях грижат лекари и медицински персонал, който работи само в това отделение. За консултант в болницата е привлечен инфекционист и бившият началник на закритото Инфекциозно отделение – д-р Йовева.

„Огромният ръст на заболели и настанени за лечение с Covid-19 в многопрофилната болница в Добрич от юли и август месец вече е преодолян.

 В болницата вече не се допуска смесване на потоците, а Covid-секторът е напълно отделен, според изискванията", заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков пред БНР. За тези пациенти се грижи специално обучен индивидуален персонал, който се ръководи от пулмолога д-р Деница Божидарова. Следващата цел на новото управление на многопрофилната болница в Добрич е възстановяването на работата на Инфекциозното отделение.

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Какво трябва да се направи, за да се осигурят лекарства в малките населени места?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up