Сряда, Октомври 21, 2020
84% от хората смятат мерките срещу Ковид за недекватни и необосновани

Попитахме читателите как оценяват последните мерки на правителството за борба с коронавируса. Въпросът беше поставен на фона на непрекъснато променящите се заповеди за отваряне затваряне на нощните заведения, задължителното и незадължителното носене на маски на закрити обществени места и др.


Поставените в анкетата въпроси са получили 1472 отговора, 84% от отговорилите смятат мерките за неадекватни и необосновани. 5% не знаят или не могат да преценят и едва 11% (162) души смятат мерките за адекватни и навременни.

anketa.08

Според сега действащите мерки задължително е носенето на предпазна маска на закрити обществени места, болници и в обществения транспорт, тук – там има изискване и за спазване на дистанция.

 


В закрити обществени места, в случая, не попадат заведенията за обществено хранене, както и нощните заведение, за последните изискването е да има по един човек на квадратен метър, на който преди това му е измерена температурата.
Възможността да не се носи маска на открито пък не засяга персоналът в откритите заведения, за които е задължително да носят предпазни средства във всички случаи. С последната заповед на министър Ангелов се разреши спортните събития да имат публика при 50% заетост на местата.

Форматът на анкетата позволява едно лице да гласува повече от веднъж.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 2 месеца
    А министър-председателя Борисов все така продължава да ни дава пример от екрана, как да се нарушава закона и заповедите на здравния министър, като маската се носи под брадичката, седейки или рахождайки се със и сред солидна група други лица, без отстояние от 1 или 2 метра помежду им.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up