Четвъртък, Август 13, 2020
Близо 50 заразени с коронавирус в русенския дом за възрастни „Възраждане“

49 са вече възрастните хора от дом „Възраждане“ в Русе, които са с положителен тест за корона вирус. Заради големия брой заразени се налага преструктуриране на легловата база.Новорегистрираните случаи на заразени с корона вирус в старческия дом „Възраждане“ са 26, но 21 от тях са без оплаквания. Това е причината те да са преместени в общинска вила в лесопарка „Липник“. За тях ще бъде осигурена храна и медицински грижи.

 

„Освобождаваме в момента четвъртия етаж на дома, дезинфекцираме, правим всичко необходимо, за да може, ако се наложи да карантинираме хора, които нямат симптоми да го направим на четвъртия етаж“, каза зам.-кметът Енчо Енчев и поясни, че общината има готовност за още сгради, в които да се настаняват хора с вирус, но без оплаквания.

От началото на седмицата до вчера са взети проби за 123 PCR-теста на хора от дом „Възраждане“, а обявените 26 положителни резултата са от първите изпратени 48 проби. Това означава, че вероятността за нови положителни е голяма.

На този етап само четирима от възрастните хора имат нужда от болнично лечение, но от съображения за тяхната сигурност други 18 с леки симптоми са настанени в болници също.

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Можете да прекратите абонамента си по всяко време
Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up