Събота, Октомври 24, 2020
Над 80% от хората не подкрепят удължаването на епидемиологичната обстановка

Правителството взе решение да удължи срока на извънредната епидемична обстановка неколкократно. За да анализира ескалацията на случаите, за да анализира деескалацията на мерките. От 13 май до сега се въвеждат и отменят мерки, въз основа на доклади за епидемич обстановка валидни във всички ситуации.

В повечето случаи  решенията не бяха обосновани на факти, нито адекватни на ситтуацията, в която се прилагат. 
Непостоянството в поведението на тези, които управляват, доведе до спад в обществено доверие и към техните действия и към причините за тях.
Попитахме читателите на „ Право и здраве“ дали подкрепят решението на правителството за удължаване на извънредната епидемична обстановка.
81% от читателите попълнили анкетата на сайта са отговорили отрицателно – не подкрепят извънредната епидемиологична обстановка като мненията са разделени на две,

Една част от тях, 59% от всички анкетирани са отговорили, че няма никаква извънредна ситуация, 22% подкрепят някои от мерките, но не и извънредната епидемиологична обстановка.

anketa
 

Едва 17% от анкетираните подкрепят изцяло решението на правителството, а останалите 2% са отоговорили, че не знаят или не ги интересува.
Общият брой на получените отговори в анкетата е 3888, като системата дава възможност да се гласува по повече от един път.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up