Сряда, Юли 08, 2020
Проф. Балтов: Около 20% от новорегистрираните с Covid-19 постъпват в болница

Би трябвало всички болници да лекуват пациенти с Covid-19, частните болници в момента доста са се оттеглили. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов.

 

По думите му, ако е имало подценяване сред обществото, това се е случило след 15 юни, когато на всички ни се е искало това нещо да свършва и да е отминало. За съжаление, вирусът все още върлува, коментира проф. Балтов.

В "Пирогов" 29 са приетитите пациенти с Covid-19, в пик са били над 52. Състоянието е средно тежко, на няколко от пациентите се подава кислород, няма интубирани. Над 200 пък са излекуваните пациенти с коронавирус, преминали през "Пирогов".

По негови изчисления, ако постъпват 100 души дневно в болниците в страната, това би било много тежко за системата на здравеопазването.

От новорегистрираните случаи около 20% постъпват в болница заради нуждата от лекарски грижи.

Каза, че цената за лечение е въпрос на преговори, но има напредък пътеката да има двойно увеличение - до 1200 лв., тъй като не е достатъчно финансирана и при положение, че лечението на пациенти с Covid-19 продължава между 14 и 21 дни.

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Тодоров · преди 9 дни
    Балтов съвсем се побърка!!! в страната има над 2000000 хоспитализации на година което прави 5480 приема на ден в Болница средно! 100 на ден щяли да са много. Ами , да ако вкарвате всеки разкихал се в болница , може и до 7000000 да ги докарате!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up