Сряда, Юли 08, 2020
Работник от "Тьонис", завърнал се в Белица, положителен за Covid-19

Един от тримата работници, завърнали се от най- голямото огнище на Covid-19 в Германия - кланиците „Тьонис“, е дал положителна проба при повторния PCR тест. Информацията потвърди пред БНР кметът на община Белица Радослав Ревански, който организира изследванията на семейството и шофьора, който ги е върнал в България с микробус в края на миналата седмица.

 

Младото семейство и бащата на единия от тях, както и шофьорът на микробуса, който също е от Белица, бяха поставени под карантина по разпореждане на кмета Радослав Ревански, който организира и изследването им с PCR тестове.

Наложило се два от тях да бъдат повторени, като едната проба е отчела прекарано заболяване и наличие на антитела, а другият резултат е положителен за прясна вирусна инфекция.

От вчера следобед има и официална заповед на РЗИ - Разлог за поставянето им под карантина.

Днес представители на германски и други чужди медии са търсили информация по телефона от кмета на Белица, тъй като по думите им там имало информационно затъмнение по темата с гастербайтерите, които са се прибрали по родните им места, каза още Ревански.

По информация на завърналите се от Германия в микробуса са пътували още трима, които са от съседната община Якоруда, но не са работили в кланиците, където стотици бяха заразени с коронавирус. Те също са поставени под 14 дневна карантина.

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up