Петък, Октомври 30, 2020
Кметът на Благоевград ще сезира прокуратурата за престъпна умишленост при обяването на огнище на Covid-19

Кметът на Благоевград ще сезира Районната прокуратура заради обявеното огнище на коронавирус в общинската администрация. Пробите, взети от екипи на Районната здравна инспекция, установиха още седем заразени с Covid-19, освен главния архитект. По настояване на кмета повторното изследване, направено от частна лаборатория, показва отрицателни резултати на всички.

 

Над 130 служители в Общината бяха изследвани от Районната здравна инспекция с PCR тестове, след като главният архитект беше настанен в интензивното отделение с коронавирус. Пробите на седем от тях се оказаха положителни.

За тях кметът Румен Томов е поискал независимо повторно изследване, което не е потвърдило заразата. Мотивите:

“Тъй като още в началото в мен имаше съмнение, Община Благоевград предприе успоредно изследване на всички хора, които са с положителен резултат. Всички проби са с отрицателен резултат“.

Според Томов има престъпна умишленост в обявяването на общината като огнище на Covid-19. Затова той ще сезира прокуратурата:

“Това ме навежда на мисълта, че определени хора, водейки се от личните си интереси, подложиха стотици хора на изпитание. Най-отговорно ви заявявам, че ще бъде сезиран районният прокурор на Благоевград, за да предприемат нужните действия за разследване за цялата тази ситуация, в която сме“.

Още 110 служители на общинска администрация са изследвани повторно днес от частната лаборатория. Сградата на Общината остава затворена до сряда.

Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Проф.В.Борисов · преди 4 месеца
    Този казус заслужава внимание на най-високо ниво - Парламент, Премиер... Вече назря моментът всеки казус за т.нар Корона вирус да се съобщава само след ДВЕ НЕЗАВИСИМИ една от друга лаборатории. Би било удачно (подобно на казус в една друга страна) да се изпратят фиктивни материали на работещите лаборатории, за да се ВЕРИФИЦИРАТ техните дейности и да се види колко от тях ще дадат "положителни" резултати... В медицината изобщо и отдавна съществува проблем хипердиагностика, който не трябва да се забравя и подценява.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Александьр Г.Дренски · преди 4 месеца
    Отврат...Поредният...
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up