Петък, Септември 25, 2020
Пекин е под карантина

Китайската столица е поставена под карантина. Отново са затворени фитнеси, ресторанти, училища и басейни в Пекин, след като градът бе поставен под карантина заради увеличаващите се случаи на коронавирус, пише Би Би Си. Днес положителните проби там са 21, като вчера те бяха 31. Общият брой от миналата седмица насам е 158.

 

Заради опасенията от втора вълна от коронавирусната зараза, хиляди хора чакат на дълги опашки в цялата столица за тестване за COVID-19. В Пекин редица райони са изолирани и се правят масови дезинфекции.

Смята се, че източникът на заразата е пазар за стоки на едро „Синфади“, през който преминават 80% от употребяваните в 21-милионния град месо и зеленчуци, информира още Би Би Си. Самият пазар е затворен, а на хората, които имат отношение към разпространение на заразата на пазара, е забранено да напускат града.

27 микрорайона в Пекин са обявени за зони със среден риск, а един квартал - Хуасян – близо до пазара – за зона с висока степен на риск. Целият град се намира в „извънреден режим от втора степен“ от общо три. 

На жителите на 28-те микрорайона е забранено да напускат Пекин. Другите могат, но само след като си направят тест за коронавирус, което никак не е лесно, пише британската редакция. Три лаборатории са заявили, че имат записани за изследване до юли. Пред другите има огромни опашки.

Към настоящия момент са отменени 1255 полета от и за Пекин. Железопътният транспорт е спрян до 9 юли. Предприятията работят нормално. В Пекин се въвеждат ограниченията според промяната на ситуацията в отделните части на града.

Заразата в град Ухан тръгна също от пазар. За последните три месеца само 3200 човека са се заразили с COVID-19 в Китай, а страната успешно се пребори с епидемията. В началото на март там имаше около 80 хиляди случая на коронавирус.

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Марин · преди 3 месеца
  Западноевропейците не са по-добри след като погазиха демокрацията през последните месеци! Такова чудо да се следи кой кога излиза и най-върлият комунист няма да измисли!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  д-р Тодоров · преди 3 месеца
  Китайската комунистическа партия не си поплюва, след като не мина Ухан с 11 милиона сега е Пекин с 13. 156 мещо си в 13 милионен град! Тези са медицински луди и политически коректни = Спрете всичко от Китай оставете ги изполирани като северна корея/ ама не можете! 1,4 милиарда комунисти! Искам да видя - Меркел Джонсън, Макон, Конте, Рюте, Борисов, Мицотакис да попитат : къде са човешкит егражданските и т.н. права на най сериозния ни търговски партньор! Не им вярвайте на тия жълтурчета - те са комунисти - Тайван е истинското място където има истински хора от китайски произход!
  ККП и синдзин пин са изчадия адови. По добре да прекъснем дипломатически отношения с комунистически китай отоколкото да им цитираме глупостите , логически необясними!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up