Събота, Юли 04, 2020
Англия въвежда система за контактно проследяване

В Англия влиза в сила система за контактно проследяване и тестване за коронавирус. Според британския премиер Борис Джонсън тя „ще промени живота на хората". Очакванията са благодарение на системата с до 15% да бъдат намалени случаите на КОВИД-19.


Целта на тази система, която ще открива хора, влезли в близък контакт със заразени, е да помогне за бързото им поставяне под карантина. Това пък ще позволи излизането на всички от строгите ограничения и преминаване към по-конкретни мерки. Учените обаче предупредиха, че това не е „магическа формула" и се очаква предотвратяване на 5 до 15% от заразяванията.

Останалите части на Обединеното кралство- Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще използват свои версии на системата за контактно проследяване.

От днес всеки със симптоми трябва да поиска тест онлайн или да се обади на телефон 119. Изследването ще бъде безплатно и при отрицателен резултат, цялото домакинство ще се върне към нормален начин на живот. Ако пробата обаче е положителна, тогава специален екип ще проследи с кого заразеният е бил в близък контакт. Тези ще се самоизолират за 14 дни, независимо дали са болни.

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up