Сряда, Септември 30, 2020
Училищата в Южна Корея отвориха врати, драконовски мерки за изолация

Стотици хиляди ученици в Южна Корея се върнаха днес в класните стаи, след повече от два месеца прекъсване заради пандемията от коронавируса, съобщава БТА.

Учениците се завръщат на училище при спазване на правила за безопасност: проверка на телесната температура, дезинфекциране и поздрави от дистанция, предава Франс прес.

 

"Наистина е прекрасно да мога отново да видя приятелите си и преподавателите си лице в лице, но трябва стриктно да спазваме правилата за дезинфекция. Доста съм притеснен, но в същото време е много приятно да ги видя отново", каза пред АФП гимназист от Сеул.

Близо 440 000 ученици в последната година от гимназията бяха първите, които се завърнаха в час. Те ще присъстват на занятия всеки ден.

По-малките ученици ще се върнат на училище поетапно през следващите седмици, като ще комбинират занятия в класните стаи със занятия онлайн.

Южна Корея за известен период от време беше втората най-засегната от Covid-19 страна на света - това подтикна властите да преустановят работата на училищата в началото на март.

Страната възприе срещу коронавируса стратегия на масово тестване, в рамките на която властите отделиха сериозни средства и която се превърна в пример за останалите страни, отбелязва АФП.

Какво трябва да се направи, за да се осигурят лекарства в малките населени места?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up