Петък, Януари 15, 2021
Швеция е с най-висока смъртност от коронавирус в Европа

Швеция е страната с най-висока смъртност от коронавирус в Европа. Данните са на глава от населението за последните 7 дни.
Скандинавската страна избра по-свободна стратегия в борбата с пандемията.

За разлика от останалите европейски държави, училищата, ресторантите и фирмите не спряха да работят. И макар смъртността да намалява, Швеция отчита средно над 6 смъртни случая на 1 млн. души на ден за периода от 12 до 19 май. - предаде Нова тв
Жителите на домoвете за грижи на възрастни хора представляват близо половината от смъртните случаи, свързани с Covid-19 в Швеция. Някои здравни работници смятат, че институционалното нежелание да приема пациенти в болница им струва живота.
Бащата на Лили Седхи, Реза, не е бил прегледан от лекар в деня, когато той е починал от коронавирус, в дома си за грижи в северен Стокхолм.- разказа пред BBCA
Една медицинска сестра й каза, че е направил инжекция с морфин в часовете преди да починал, но не му е даден кислород, нито персоналът е извикал линейка. "Никой не бил там и той умря сам", казва г-жа Седги. Пред BBC. "Толкова е несправедливо."
Повечето от 3 598 души, които са умрели от коронавирус в Швеция досега, са над 70, въпреки факта, че страната заяви, че защитата на рисковите групи е основен приоритет.

 

Ще се ваксинирате ли за Ковид?

Log in or Sign up