Сряда, Януари 27, 2021
Очаквано Ананиев промени заповедта за заведенията

Както се очакваше, здравният министър Кирил Ананиев промени заповедта си за дейността на терасите и градините на заведенията от утре, 6 май. След като в неделя той определи разстояние от 2.5 метра между масите, днес това разстояние вече е намалено до 1.5 метра. Персоналът освен защитни маски, ще трябва да носи и защитни шлемове. 

 

Промяната идва след множество критики от страна на ресторантьорския бизнес, който заяви, че разстоянието е прекалено голямо и вместо да им помогне, ще окаже допълнително негативно въздействие. Причината е, че ще могат да се поставят твърде малко маси и в крайна сметка приходите от тях няма да бъдат достатъчни да покриват разходите. А разрешавайки частичната дейност, собствениците на заведения вече няма да имат довод пред наемодателите за отлагане на плащанията.

С новата заповед е актуализирано и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни. Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра.

Вече се допускат и посещения на музеи на открито, при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

Заповедта може да бъде прочетена тук

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Елена · преди 8 месеца
    Много глупаво ! Ще бъде нарушена дистанцията между хората, която предходната заповед изисква. Столовете ще бъдат греховно близо един до друг
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up