Сряда, Януари 27, 2021
Зъболекарите във Франция протестират с голи снимки

Зъболекарите във Франция публикуват голи снимки на себе си в социалните медии в опит да привлекат вниманието към нуждата им от лични предпазни средства.
С хaштaга #dentistesapoil, което означава "голи зъболекари", те се снимат au naturel, за да покажат какво е чувството да бъдеш помолен да работиш без защита.


Във видео и публикации, разпространяващи се в социалните медии, стоматолозите молят френското правителство да им предостави маски, преди да отворят отново практиките си на 11 май.
Джули Зербиб-Мартин заяви:: „за съжаление нямаме достатъчно защитно оборудване за връщане на работа“. Позирането гол е метафора за това, че сме принудени да работим "в уязвима ситуация с нашите пациенти", каза тя.
Снимките бързо се разпространиха, тъй като стоматологът хирург Тиери Майер ги събра в албум във Facebook, а друг зъболекар Тиери Десолес публикува видео в YouTube.

zybolekar.gol.1.jpg

До сега са участвали над 175 зъболекари, казва Зербиб-Мартин. Тя дори е чувала, че логопеди и други колеги, които имат същите страхове от връщането си на работа без подходяща защита.

Специално зъболекарите са силно изложени на COVID-19 тъй като работят близо до лицата на хората
Стоматологичните кабинети са затворени по време на изолацията, заради коронавируса, но се предвижда да се отворят отново на 11 май.
Емануел Фугер е зъболекар, който работи като здравен асистент в интензивно отделение COVID-19, за да помогне по време на пандемията.
Той публикува снимката си с „голи зъболекар“ и след това се преоблече в пълна защитна екипировка, за да помогне на пациенти с коронавирус, като подчерта, че носи „всичко, което ни липсва в действителност“.

zybolekar.gol.2.jpgybolekar.gol.4.jpg
Сестрите близначки Катрин и Натали Грос публикуваха снимка на себе си в кабинета си в Instagram и заявиха, че осъждат липсата на предпазни средства за дентални хирурзи.
Министерството на здравеопазването на Франция заяви, че ще даде 150 000 маски на зъболекари преди премахването на ограниченията на 11 май, но стоматолозите казват, че това не е достатъчно количество маски, тъй като би осигурило приблизително три броя на стоматолог.
Джули Зербиб-Мартин добави, че маските са поскъпнали и вече не могат да бъдат поръчани от нормални доставчици.
"Не сме работили от месец и половина ... и няма да имаме толкова пациенти, колкото преди", заяви Зербиб-Мартин.
" Предоставихме нашите материали [на болници] в началото на кризата в знак на солидарност", каза тя. "Сега установяваме, че не ни е останало нищо."

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up