Неделя, Май 31, 2020
Две деца починаха от COVID-19 в Белгия и Великобритания

12-годишно момиче в Белгия и 13-годишно момче във Великобритания, заразени с новия коронавирус, са починали, съобщиха властите. - предаде Euronews
Смята се, че са най-младите жертви на болестта в съответните страни.
Смъртта на 12-годишно момиче беше обявена по време на ежедневната пресконференция, в Белгия.

Това е емоционално труден момент, защото говорим за дете, а също така разстрои медицинската и научната общност“, каза говорителят на д-р Емануел Андре, също видимо разстроен.
Друг говорител добави, че детето е имало температура в продължение на три дни и е тествано положително за коронавирус. Не бяха дадени други подробности за произхода на момичето.
Досега най-младият човек, умрял от вируса в Белгия, беше 30-годишна медицинска сестра, според белгийските медии.
Само няколко часа по-късно лондонската болница King's College обяви, че е починал и 13-годишен пациент с COVID-19.
"За съжаление, 13-годишно момче, което е тествано положително за COVID-19, е починало. Нашите мисли и съболезнования са със семейството към този момент", се казва в съобщението.
Съболезнователно съобщение е публикувано и в GoFunMe Груповото финансирана платформа от Медина колеж, от него става ясно, че момчето не е имали други заболявания.
„Исмаил беше само на 13 години без съществуващи здравословни проблеми и за съжаление той почина без близки членове на семейството поради силно инфекциозния характер на Covid 19.“
Счита се, че Исмаил е най-младата жертва на болестта във Великобритания.
Миналата седмица френските власти съобщиха, че 16-годишно момиче е починало в детска болница в Париж. Смъртта на тийнейджърката, идентифицирана като Джули А. и описана като по принцип здрава, предизвика силни емоции във Франция.
Смъртта от COVID-19 сред толкова млади хора е трвожна. Здравните власти казаха по-рано, че сериозни случаи на заболяването - макар и преобладаващи в по-възрастни и по-уязвими възрастови групи - могат да се появят при всяка възраст.
Неотдавнашно американско проучване на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на 2500 пациенти не откриха случаи на смърт сред хора на възраст под 19 години. Но той установи, че хората от всички възрасти могат да бъдат сериозно болни: повече от една трета от хоспитализираните са на възраст между 20 и 54 години.

 Източник: Euronews

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up