Събота, Декември 05, 2020

Polls testsВ последните седмици сме свидетели на противопоставяне на медицинския съвет и оперативния щаб по въпроса за това, трябва ли да се приложат масово бързи тестове или не. От медицинския щаб поддържат становище, че бързите тестове са много необходими не само за да се установи кои са заразени, но и за да се получи пълна епидемиологична картина, която ще позволи да се вземе информирано решение за управление на кризата. От Оперативни щаб пък казва, че бързите тестове са ненадеждни, за това тестването трябва да продължи както до сега.

Попитахме нашите читатели „Подкрепяте ли масовото провеждане на бързи тестове?” Участие в анкетата са взели 2930 души, като системата позволява да се гласува повече от един път.
2077 души или 71% от всички гласували, подкрепят масовото провеждане на тестовете с аргумента, че „така ще се види реалната картина в страната”.
408 от гласувалите или 14% от всички гласували, подкрепят масовото провеждане на тестове с аргумента, че „всеки има право да разбере дали е заразоносител или не”
252 от анкетираните или 9% от всички са против масовите тестове с аргумента, че „тестове не са достоверни”.
Според 123 души или 4% от анкетираните бързите тестове са ненужен разход, а 2% от анкетираните са посочили, че не могат да преценят.
Резултатите от анкетата, макар и непредставителна, са показателни. 75% от всички анкетирани подкрепят масовото прилагане на бързи тестове в страната, срещу 13%, които са против или го смятат за ненужно.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up