Неделя, Май 31, 2020
От днес носенето на маски е задължително и в Австрия и Израел

Гратисният период за закупуване на маски е в 00ч. в събота. „Тази мярка фактически отдалечава въвежданито на други, по-строги мерките. Ако се отпусне края здравната система няма да издържи големият брой болни и ще загинат много хора без да имат достъп до медицинска помощ.“ – каза генерал Мутафчийски на редовния брифинг.


В Банско са изследвани само контактни лица, като много внимателно се наблюдават симптоми. „Много е трудно решаването на криза при ограничени ресурси“ – каза още ген. Мутафчийски и допълни, че
Всички болни до сега са лекувани с хлорихин. От вчера има доставка и на хидроксихлорихин, то не се разпространява в аптечната мрежа. Използваме хлорихин + азитромицин според тендендциите в света. Такова лечение се прилага в Израел, Италия, САЩ и други страни.
33 хиляди опаковки хинин имам във ВМА на разположение на щаба. – уточни още той
В България вече има 18 заразени медицински лица, поне 8 от тях са свързани с почивки, останалите са се заразили по време на работа. Според щаба цифрите са тревожни, но тенденциозни в целия свят.
Новите случаи за денонощието са 25, общият брой на заразените в България е 379 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски.
Има една нова област – Силистра.
Най-младият пациент е 3-годишен, а най-възрастният е 86. Средната възраст на починалите е 66 г
Средната възраст на заболелите е 46 г.

 

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up