Сряда, Януари 27, 2021
Повтаряме грешките на Китай

Според китайски медици европейските им колеги повтарят грешките, извършени в борбата с новия коронавирус в град Ухан, откъдето тръгна пандемията. Това заявиха специалисти от Ухан на пресконференция, съобщи агенция Блумбърг, цитирана от ТАСС.
На първо място се посочва, че не са достатъчно защитени медицинските служители, контактуващи всеки ден със заразени хора - предимно оториноларинголозите.

По данни на Блумбърг недостигът на защитни средства и неразбирането на естеството на коронавируса са станали причина в Китай още през първите седмици да се разболеят хиляди служители от здравеопазването. Най-малко 46 от тях са починали.
Освен това китайските лекари напомнили, че трябва да се правят възможно най-голям брой тестове, защото болестта често протича в лека форма или без симптоми. Навременното тестване за коронавирус е станало според тях един вид показател за компетентността на националните правителства и системи за здравеопазване, отбелязва БТА.

Българското Правителство допусна и двете грешки.
В страната има остър недостиг на предпазни средства. С изключение на няколко болници, които бяха снабдени с костюми и маски, всички останали медици засега се оправят кой както може. Едва преди няколко дни бяха възложени поръчки на няколко предприятия, а Правителството ни пропусна и участието си в общоевропейската поръчка на маски.

В продължение на повече от един месец след началото на епидемията тестовете за коронавирус и сега продължават да се правят на много ограничен кръг хора едва в няколко лаборатории. Така Правителството не знае колко души реално са заразени и затова пристъпва към тотална карантина на цялата страна, изолирайки и здравите и болните.
За съжаление вече е късно грешките да бъдат поправени. Цената, която ще платим за грешките ще бъде много висока.

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up