Петък, Декември 04, 2020
81 са случаите на COVID-19 у нас. Болница "Софиямед" е под карантина

„Пациентите, които са с потвърдена коронавирусна инфекция в България вече са 81. Имаме разширяване на точките в България - в Ловеч вече има пациент, в Перник има двама пациенти, иначе основно са съсредоточени в София, както и в Плевен, Габрово , има и един пациент под наблюдение в Лом.


От Благоевград се потвърдиха вече два случая. Благоевградската болница - и нея я причисляваме вече към лечебните заведения, в които има пациенти с Covid-19“.
От Стара Загора няма още информация, а общият брой на пробите, които са направени в България за денонщие са над 250, посочи проф. Мутафчийски.
В София също вече са повече болниците, в които има пациенти с установена коронавирусна инфекция. „Софиямед“ е новата болница, в която в момента е поставена под карантина, каза Венцислав Мутафчиски.
Какви мерки се вземат в болница „Софиямед“
При откриването на пациент с Covid-19 в дадено болнично заведение се правят няколко изключително важни и спешни мероприятия, обясни ръководителят на щаба за коронавируса:
„Първо - изолирането на пациента, второ - идентифицирането на персонала, който е работил през цялото време с него и пътеката, по която е минал пациентът - всички контактни лица от персонала.
Съответно ограничаване на достъпа до лечебното заведение, докато не се извършат тези мероприятия плюс така наречената „тежка изчерпателна дезинфекция“, след което, разбира се, болницата продължава да работи, но докато мине този карантинен период трябва да се затвори, за да може да се извършват всички тези неща“
Каква е причината, за да се прави това - за да се защитят всички други болни, които са там, да се защити и персоналът. Това са нормални неща, които се извършват.
В момента столичната РЗИ е там, полицията също е пред болницата, при което започва целият този процес. Всъщност той не е спирал - още от заподозирането за такъв пациент вече бяха извършени доста мероприятия през днешния ден, но сега предстои тази тежка дезинфекция и ограничаване на достъпа и т.н.“.

Източник : БНР

 

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up