Вторник, Октомври 27, 2020
 "Кампанията за набиране на доброволци в Александровска болница дава окуражаващ резултат"

 

"Подготовката в лечебните заведения тече с пълна сила. Кампанията за набиране на доброволци дава изключителен резултат в Александровска болница – 77 са доброволците до момента. Такъв процес върви и във ВМА. Медиците в България показват високи морални качества и много бърз рефлекс да реагират в ситуацията. Те не си правят илюзии,

те знаят, че ще влязат в огнището и ще работят“
"Отчитаме изключително сериозен недостиг на медицински лица в сформираните групи, затова вече има идеи за мобилизиране на служители от регионалните здравноосигурителни каси, от Агенцията по контрол на храните и други лица",
Вече има лекари, които доброволно са заявили желание при нужда да се включат в интензивните и инфекциозните клиники.

На сутрешния брифинг. ген. Мутафчийски обяви и
2 нови случая на коронавирус у нас, Единият е в Плевен, другият - в София. Така болните в България стават общо 43-ма. Новоприетите пациенти са в стабилно състояние.

"В Гърция нещата вече са доста сериозни - 228 пациенти. В Албания те са 38, в Босна и Херцеговина - 21, в Румъния - 123. В Северна Македония са 19, а в Сърбия - 46, в Турция - 6", обясни Мутафчийски.
Засилва се контролът по нашите граници във връзка със сънародниците ни, които живеят там и които се прибират. Разширява се броя на лицата, които подлежат на карантина, която не е доброволна, а задължителна", коментира Мутафчийски.

"Върналите се от Испания задължително се поставят под карантина. До довечера може да се предприемат такива мерки и за други държави", добави той. "Вече трудно може да се определи коя е рискова - вече всички държави са рискови."

"Главният комисар ме увери, че се предприемат по-строги мерки за пристигащите у нас. Оказва се, че нечетливите и изписани на ръка адреси затрудняват работата. Има изрична инструкция на Гранична полиция да съдействат за четливо и истинско изписване на всички лични данни. Сформирани са групи са издирване на потенциално заразени лица и контактни лица", каза още Мутафчийски.

 

Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?

 

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up