Петък, Октомври 30, 2020
Няма никаква епидемия

Няма никаква епидемия от вирусни заболявания. Това показват официалните данни за регистрираните заразни заболявания през последната седмица, публикувани от Националния център за обществено здраве и анализи. В страната няма регистриран нито един случай на епидемия от грип тип А. В същото време в няколко общини и области в станата са обявени грипни ваканции.

Данни за грип тип Б, за който Директорът на Националния център за заразни и паразитни болести, проф. Тодор Кантарджиев, обяви по телевизията едва ли не епидемия, изобщо не фигурират в справката, защото за тази разновидност на грипния вирус такива не се събират. А данни не се събират, защото грип тип Б има много по-ниско ниво на грипна заболеваемост и значително по-бавна интензивност на епидемичния процес или казано с други думи не е епидемиологичен проблем. Кантарджиев така и не каза колко случая на грип тип Б са регистрирани, колко от тях са хоспитализирани или каквато и да е конкретна информация.
На Интернет страницата на Националния център за заразни и паразитни болести също няма абсолютно никакви данни за заболели от грип тип Б, нито за която и да е друга заразна и паразитна болест. Последната информация, която се мъдри на началната страница е линк към страницата на СЗО с информация как да дезинфектираме работното си място.

От къде властите черпят информация за наличието на заразни болести и крият ли тази информация от населението, ако изобщо я имат, е въпрос, на който ще търсим отговора.
Изявленията, че инфекциозните отделения в страната вече са пълни със заразно болни, по никакъв начин не кореспондират с официалните данни на НЦОЗА, според които има само единични случаи на заразни заболявания в отделните области. Такива изявления могат единствено да създадат паника у хората и може би това е целта им. Друг въпрос е кой и защо има интерес от това.
Едно нещо е ясно – има лоша организация и лошо управление на здравната система. Опитите това да бъде замаскирано с духовити коментари от типа "Културният човек спазва 14 дни своята карантина" и "Жени, върнали се от Италия, тръгват по зъболекар и забравят да кажат" не могат да прикрият управленския дефицит.

Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Томва · преди 7 месеца
  А защо всички у-ща в БГ са във "грипна ваканция" ,а навсякъде в страната има "само неизвестно от КОЙ грип,А,Б..,Уж!?" и цялата БГ е в червено,заради него?!Странно!!Истината е по важна и липсата на "ТАКАВА" за covid 19, "май" го няма!!!?
  Надяваме се на това поне ,ако имате? задължителните официалните ампули за covid 19 и се ПРОВЕРЯВАТ не само запълнените инфекциозни болници и за много други!?Важно е точно и ЯСНО инфо къде сме!?Извинете,но истината или проблемите ви ни интересуват много,но не само от БГ ТВ!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Carlini · преди 7 месеца
  Не искат да откриват нищо, защото не искат да признаят на колко ниско ниво е здравеопазването. Може би греша?? Ха дано, ма...
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up