Понеделник, Юли 13, 2020
Държавата няма да ни плаща карантината, защото сме непослушни

„Няма държавата да плаща доброволната карантина на хора, които просто не искат да са дисциплинирани и пътуват. Как да бъде решен проблемът? Личните лекари решават." Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус", пред журналисти в гръцкия гр. Александруполис.

 

Той направи изказването в коментар на темата за налагането на т.нар. домашна карантина за хората, които са се върнали от райони с разпространение на коронавируса Covid-19, но нямат симптоми на заболяване. В тези случаи държавата препоръчва те да останат у дома за 14 дни, но въпросът е на какво основание. Първоначално здравният министър Кирил Ананиев вчера съобщи, че няма как без заболяване за тази карантина да се ползва болничен и трябва да се излезе в отпуск - платен или неплатен, след уговорка с работодателя си. Депутати обаче днес увериха, че болничен може да се ползва.

"Сутринта гледах как един казва: "Аз си отивам за Италия, аз си отивам за Франция. Трябва ли след това ние всички да му платим за това, че не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака", попита днес Борисов.

Той добави, че "държавата - това сме всички ние", и изрази увереност, че в най-скоро време ще бъде намерено решение срещу коронавируса, защото целият свят е поел ангажимент да се справи с него.

Източник : Dnevnik.bg

 

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up