Вторник, Юни 02, 2020
Франция потвърди първите два случая на Коронавирус в Европа

 

Мистериозният коронавирус от Азия достигна Европа. Само преди около час - Франция потвърди за два регистрирани случая. В Париж и Бордо. Единият заразен се връща след няколкодневен престой в Китай, като след това е имал контакт с 10-ина души. Властите съобщават, че очакват да има и още случаи.


Аниес Бюзен, министър на здравеопазването казва: Случаят на хоспитализирания в Бордо е потвърден. Пациентът е позитивен за коронавирус. Той е 48-годишен. Връща се от няколкодневно пътуване в Китай. Там е минал през град Ухан. Върнал се е във Франция на 22 януари. Първите симптоми са се появили на 23 януари. Прегледан е от лекар и е приет в болница. Днес е потвърдено, че има короновирус. Преди минути получихме информация за друг потвърден случай в Париж, но не знаем историята на този пациент.
В Китай броят на жертвите от заразата достигна 26. Там има още поне 850 болни. По рано- днес Световната здравна организация обяви, че заплахата не е глобална, а засяга основно Китай, но това беше преди случаите от Франция от тази вечер.

Източник

 

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up