Събота, Септември 21, 2019

6-тото издание на форума „Училище за здраве - за деца, родители и учители“ ще се проведе в Албена от 1-ви до 6-ти септември. Инициативата , организирана от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД), старитра през 2012 година

Събитието се провежда под патронажа на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и е организирано от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, Българската академия на науките и изкуствата и комплекс Албена. 

ПослWeightедното проучване на Световната здравна организация от тази година, публикувано в научно списание, свързано с факти с наднорменото тегло, показват че най-високата честота на наднормено тегло и затлъстяване сред децата (между 6 и 9 години) се наблюдава в средиземноморските държави – Гърция, Италия, Испания, Португалия и Малта. Едно от всеки четири деца от общо 21 държави от Европейския регион са с тежко затлъстяване. „Училището за здраве“ ще се проведе от първи до шести септември в курортния комплекс „Албена“.

„Училище за здраве - за деца, родители и учители" е принос към профилактиката на редица социално-значими заболявания и предимно на детското затлъстяване. До сега в „Училище за здраве - за деца, родители и учители“ са се включили 560 родители с децата си от 6 до 9-годишна възраст, като сега за шести път се осъществява тази инициатива, която намира широк положителен международен отзвук на проведените в последно време международни научни форуми в Лисабон, Букурещ, София, Прага, Ванкувър и др.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up