Вторник, Януари 26, 2021

6-тото издание на форума „Училище за здраве - за деца, родители и учители“ ще се проведе в Албена от 1-ви до 6-ти септември. Инициативата , организирана от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД), старитра през 2012 година

Събитието се провежда под патронажа на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и е организирано от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, Българската академия на науките и изкуствата и комплекс Албена. 

ПослWeightедното проучване на Световната здравна организация от тази година, публикувано в научно списание, свързано с факти с наднорменото тегло, показват че най-високата честота на наднормено тегло и затлъстяване сред децата (между 6 и 9 години) се наблюдава в средиземноморските държави – Гърция, Италия, Испания, Португалия и Малта. Едно от всеки четири деца от общо 21 държави от Европейския регион са с тежко затлъстяване. „Училището за здраве“ ще се проведе от първи до шести септември в курортния комплекс „Албена“.

„Училище за здраве - за деца, родители и учители" е принос към профилактиката на редица социално-значими заболявания и предимно на детското затлъстяване. До сега в „Училище за здраве - за деца, родители и учители“ са се включили 560 родители с децата си от 6 до 9-годишна възраст, като сега за шести път се осъществява тази инициатива, която намира широк положителен международен отзвук на проведените в последно време международни научни форуми в Лисабон, Букурещ, София, Прага, Ванкувър и др.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up