Сряда, Август 12, 2020

Специалистът по метаболитна хирургия д-р Мустафа Ондер Долап ще проведе безплатни консултации на български пациенти с бариатрични и метаболитни заболявания на 30 и 31 май 2019г. във Варна.

Той ще гостува по покана на управителя на Медикъл Караджъ – Звезделина Лютфи. Посещението на д-р Мустафа Долап е част от инициативата да се предостави достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината.

Безплатните консултации в рамките на инициативата са насочени към пациенти с установени вече заболявания, към тези, нуждаещи се от второ мнение или интересуващи се от лечение в чужбина.

Кой е д-р Мустафа Ондер Долап?

Д-р Долап е заместник главен лекар в болница Ватан Чорлу. Той завършва истанбулския медицински университет през 1996г. Специализира в Хасекска обучителна и изследователска болница. През 2013г. специализира минимална инвазивна хирургия. Участвал е в многобройни конгреси свързани с хирургия при затлъстяване, метаболитни заболявания и херния.

В практиката си д-р Долап предпочита стомашен байпас за метаболитна хирургия, като златен стандарт. Той прави тази процедура 4-5 пъти месечно. При тази интервенция възстановителния процес е по-лек, а резултатите успешни и дългосрочни.

Успешното лечение на затлъстяване драстично подобрява съпътстващите заболявания, свързани с него. Така например Диабет Тип 2 се елиминира чрез стомашен байпас при 80% от пациентите със затлъстяване. Стомашният байпас ефективно контролира сънната апнея при много пациенти. Свързаната със затлъстяването хипертония също се повлиява от процедурата и изчезва наполовина до две трети от пациентите.

Всички нуждаещи се от консултация или второ мнение български пациенти ще могат да си запишат предварително час за безплатна консултация със специалиста.

На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи, които са им направени до момента.

Снимка: actualno

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up