Четвъртък, Юни 20, 2019

vaccineПравителството на Германия обмисля дали да задължи родителите да ваксинират децата си срещу морбили, на фона на увеличаващия се брой случаи по света на инфекцията в целия свят, предаде ДПА.

Министърът на здравеопазването, християндемократът Йенс Шпан, е обсъдил въвеждането на таза мярка и "със сигурност" ще има решение по въпроса, обяви депутатът от Социалдемократическата партия Карл Лаутербах.

"Децата не трябва да плащат със смърт или заболяване за безотговорните грешки на своите родители. Трябва най-после да смажем дребната шарка и това може да бъде направено само със задължителни ваксинации", коментира по този повод  здравният експерт на социалдемократите.

ДПА припомня, че по данни на Световната здравна организация през 2017 г. броят на заболелите от морбили се е увеличил с 30%  в световен мащаб. Тенденцията е особено притеснителна в Европа, където през 2017 г. има регистрирани 23 927 заболели, докато през 2016 броят им е бил 5273.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up