Сряда, Януари 20, 2021
НЗОК: След обработката на месечните отчети ще платим на ОПЛ допълнителните 1000 лв

До 9:30 часа на 14 декември всички 28 РЗОК в страната ще заявят необходимите средства по Методиката за определяне на размера на сумите, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска помощ за работа при неблагоприятни условия по повод на обявена епидемична обстановка", в която са включени и сумите за ПИМП и СИМП за заплащането им съответно за месец ноември и авансово за месец декември 2020 г.

Това съобщиха от пресцентъра на НЗОК във връзка с изявлението на зам.-председателя на БЛС д-р Николай Брънзалов, че общопрактикуващите лекари не са получили допълнителните 1000 лв., предвидени за медиците, работещи на първа линия в борба с коронавируса.

От Касата уточняват, че РЗОК ще заяви средствата след приключване на окончателните обработки от информационната система на НЗОК по месечните отчети за дейността на изпълнителите на медицински и дентални дейности за периода 1 ноември - 30 ноември 2020 г. След потвърждаване на средствата от НЗОК, РЗОК ще извърши парични преводи по сметките на изпълнителите на медицинска и дентална помощ по сключените им договори с НЗОК.

 

„НЗОК работи в спешен порядък при изпълнение на всички нормативни изисквания за изплащане на отчетените от договорните партньори суми, както и допълнително определените по Методиката суми в размер на 1 000 лв. на всеки лекар и за наетите лекари за периода 01.11.2020 г. - 31.12.2020 г., така и на сумите от 30 000 лв. за изпълнителите на СИМП/медицински центрове или диагностично-консултативни центрове, които отговарят на договорените с БЛС условия за заплащане ежемесечно за работа при неблагоприятни условия.“, заявяват от Здравната каса.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Ще се ваксинирате ли за Ковид?

 

Log in or Sign up