Сряда, Януари 20, 2021
Инфекциозните отделения в страната получават допълнително средства

Всички инфекциозни отделения в страната ще получат допълнителен финансов ресурс със задна дата от 1 август, за да могат да осигурят 70% готовност в легловата база за всички случаи на Covid-19. Това обяви по време на изслушването си в пленарната зала министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

 

Той обяви, че най-големият проблем при овладяване на Covid-19 е неизвестността, заради която не могат да бъдат правени планове, както за лечение, така и за неговото разпространение.

За противогрипните ваксини министър Ангелов поясни:

“За тази година бяха предвидени с 60 хил. повече ваксини, т.е. 50% повече. Стават 180 хиляди ваксини по националната програма. На българския пазар допълнително бяха вкарани и ще бъдат вкарани 140 хиляди броя ваксини. Търсенето в момента е изключително голямо. Търсенето в момента е в целия свят, наясно сме, че в момента има по-голямо търсене за ваксини“.

Депутатите приеха проекта на БСП в срок до един месец Министерския съвет да актуализира и да приведе в действие Националния план на страната за готовност за грипна епидемия.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Ще се ваксинирате ли за Ковид?

Log in or Sign up