Четвъртък, Юли 16, 2020

antibiotics OKОбявена е грипна епидемия за 4 области в страната. Рязкото покачване на заболеваемостта наложи и прекъсване на учебните занятия и ограничаване посещенията в институциите на засегнатите райони. Трудно ще избегнем контакта със заразени хора , но задължително трябва да потърсим мнение на специалистите какво ще ни подсили и предпази от атаките на грипа. 
В студиото на България Он Еър потърсиха коментар от специалиста от обща медицина и хомеопатия доктор Зарка Угринова може ли хомеопатичното лечение да противодейства на грипната инвазия. Как да разпознаем първите прояви на заболяването и как да се предпазим ?

,,Това, което отличава грипа от останалите вирусни инфекции е рязко, брутално начало от иначе добро здраве''- посочи доктор Угринова. В рамките на 30 минути здравословното състояние рязко се влошава. Неразположението е свързано с болки в цялото тяло, втрисане, пориви за повръщане, главоболие, висока температура. Налице е един бурен старт. 

Потвърдени са 4 щама, но се касае за вирус от група А – ние вече познаваме проявите му.
Доктор Зорка Угринова посочва , че в хомеопатията има лекарства, които са за профилактика, но и за лечение на вече настъпилия вирус. Хомеопатията е метод с индивидуална насоченост, при това лечение можем да се съобразим с конкретната симптоматика.
Специалистът се спира на времето на действие в хомеопатичното лечение, защото се смята за продълителен. В нетрадиционната медицина е важно кого лекуваш. При децата е по-лесно, защото техният организъм е бърз. За възрастните – ефектът се забавя. От 3 до 4 дни може с хомеопатични медикаменти да се улови инкубациония период на вируса. Цялостно излекуване се очаква около 10 дни ''– отбеляза тя.
Грипът не се лекува с антибиотици, защото те са насочени към бактериални инфекции. Но според специалиста ключова е винаги профилактиката.

Още във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up