Събота, Юли 04, 2020
Ларви на паразитни червеи са открити в бебешки мляко във Франция

Френският хранителен гигант Данон заяви в петък, че моли родителите да сигнализират на компанията, ако намерят някакви ларви от червеи в опаковки на бебешкото му мляко на прах Галия, след като двойка съобщи, че тримесечното им дете e повърнало паразитен червей.
„Трябва да си върнем тези пакети, за да извършим допълнителни анализи", каза Флорент Лалан, ръководител на медицинските въпроси в отдела за бебешки храни на Danone.
Властите потвърдиха тази седмица,

че двойка в Бретан, Западна Франция, е подала жалба срещу Данон, след като бебето им, хранено с Галия, изхвърлило шест сантиметров червей миналия ноември.
Оттогава два случая са докладвани на Данон, казва Лалан, „а от други доклади в пресата научихме за други три случая“ и допълва, че двата пакета, разгледани от Данон, са произведени в обект в Уексфорд, Ирландия.
"По време на производствената линия на млякото на прах никога не влиза в контакт с въздуха, и е опакован в контролирана среда , където нивото на кислорода е около два процента, което прави оцеляването на един жив организъм невъзможно", каза Lalanne.
Той каза, че ларвите може да са замърсили млякото "извън мястото на производство, по време на транспортиране или съхранение или в мрежата за разпространение".
В България се внасят други серии бебешки млека на фирма Данон, серията Галиа, не се среща на българския пазар.

 Източник: medicalexpress

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up