Петък, Септември 20, 2019

Смяна на човешката диета в полза на растителни продукти може да помогне в борбата с климатичните промени, заявяват експерти на ООН, цитирани от Би Би Си.

Мащабен доклад за използването на земи и промените в климата посочва, че високата консумация на месо и млечни продукти от западните държави засилва глобалното затопляне.

Но учени и официални лица не призовават изрично всеки да стане вегетарианец или веган.

Те уточняват, че повече хора може да бъдат изхранени с използването на по-малко земя, ако бъде намалена консумацията на месо.

Документът, подготвен от 107 учени за Междуправителствения панел за климатичните промени на ООН, посочва, че земята трябва да бъде използвана по-ефективно, за да бъде намален ефектът от вредните емисии, отделяни вследствие на човешката дейност.

„Не казваме на хората да спрат да ядат месо. На някои места хората нямат друг избор. Но е очевидно, че на Запад ядем прекалено много“, заяви проф. Пийт Смит, учени от Университета в Абърдийн.

Докладът зове още за енергични действия срещу нанасянето на щети на почвата и обезлесяването, които допринасят за климатичните промени.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    пацифист · преди 1 месеца
    Някой най-накрая да каже, че царят е гол. Земята необходима за производството на един 200 гр стек може да изхрани 22 човека един ден. Освен това метанът отделян от животните е също парников газ, но всеки гледа само ауспуха на колата.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up