Понеделник, Септември 21, 2020

В Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна (РИОСВ-Варна) постъва сигнал по електронната поща за изхвърлени биологични отпадъци (епруветки с кръвни проби) в близост до пътен възел Девня.

Десетки епруветки с кръв с неясен произход са намерени захвърлени близо до пътния възел на магистрала „Хемус“ в района на Девня.

Експерти от екоинспекцията организират незабавна съвместна проверка с екипи на община Девня и Регионална здравна инспекция- Варна (РЗИ - Варна). При инспекцията на терен се установява замърсяване в храстовата растителност с изхвърлени епруветки (вакутейнери) за биохимия.

Към момента не е ясен извършителят на деянието, но при първоначалния оглед става ясно, че епруветките са били на мястото от много време, тъй като етикетите им не се четат и са унищожени от дъжда.

Дадени са предписания на кмета на община Девня за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо документ по Закона за управление на отпадъците, съобщават от пресцентъра на РИОСВ-Варна.

Снимка: Община Девня

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up