Вторник, Юни 18, 2019

4-ри села в Пернишко са с влошено качество на водата. Установено е наличието на вредни бактерии във водата, която тече от обществени чешми. Това съобщиха от регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в трънските села Дълга лука и Стайчовци и в радомирското село Червена могила. Пробите са взети в периода от 27 май до 9 юни, а чешмите с отклонения от нормите са обществени. При изследването на водата в Дълга лука е открито и наличието на ентерококи.

Колиформи и Клостридиум перфрингенс пък е имало в пробите, взети от чешмата с минерална вода в радомирското село Долни Раковец.

Експертите на РЗИ са връчили на „ВиК“-Прник и на кмета на с. Долни Раковец предписание за провеждане на задълбителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Градоначалниците на Трън и Радомир са били задължени да поставят информационни табели на обществените чешми, че водата е замърсена и не е годна за употреба.

В трънското село Забел продължава да се доставя бутилирана вода за питейни нужди, след като през 2017 г. бе установено наличие на повишена алфаактивност.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up