Събота, Септември 21, 2019

 Средно две години е по-малка продължителността на живота заради замърсяването на въздуха в световен мащаб, сравнено с около 1,5 г. заради цигарите и 11 месеца заради алкохола. Това обяви пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според данните над 6 млн. души загиват на година в резултат от масово въздушно замърсяване. То се дължи основно на активната човешката дейност.

zamyrsenvyzduh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не може да се каже, че през лятото въздухът е по-чист, защото слънцето задейства повече химични реакции и се образува озон, който близо до земята дразни дишането, предупреди пулмологът. Озонът е добър, когато е в горните слоеве на атмосферата, уточни експертът.

Особено внимание трябва да се обърне към т.нар. рискови групи – възрастни хора и най-малките деца. Малчуганите са склонни към повече алергии, а отделно са повече време изложени на високите нива на замърсяване.

Повече информация вижте във видеото:

 Източник: бтв

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up