Неделя, Август 18, 2019

В продължение на 6 години изследователи от Националния университет в Сингапур, изучават диетата и оценяват на повече от 6000 души на възраст 60+. Доброволците в експеримента преминават специални тестове, които показват доколко разрушителните процеси на стареене влияят върху мозъка.

Оказва се, че хората, приемащи две и повече порции гъби седмично, намаляват риска от прогресивно отслабване на мозъчната функция до 50%, т.е. когато човек започва да забравя думи и все по- трудно се съсредоточава върху рутинните си дейности. Въпреки, че препоръчителното количество е 300 г, учените смятат, че дори малка порция оказва благотворно въздействие.


Гъбите са пребогати на полезни микроелементи, освен това в тях е открит антиокислител ерготионеин, както и няколко редки субстанции, стимулиращи ръста на нервните клетки. Сред препоръчаните от медиците на челно място са печурките, сушените и консервираните гъби.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up