Неделя, Юни 07, 2020

EMAЕвропейската агенция по лекарствата, която се мести от Лондон в Амстердам заради предстоящия Брекзит, бе дадена на съд от британския си хазяин, който иска да продължи да получава наема за сградата си. Той се оценява на общо 565 млн. евро, предаде Ройтерс, цитирана от вестник Труд. Агенцията е подписала през 2014 г. 25-годишен договор за наем в търговския квартал Канари Уорф, който ще изтече едва през 2039 г. И собственикът на настоящата сграда на ЕМА "Канари Уорф Т1 Лтд" настоява да продължи да получава парите.

"Смятаме, че ЕМА трябва да продължи да изпълнява свободно договорените си правни задължения", каза говорител на компанията.
"Работим с ЕМА по случая от девет месеца и искаме ясен ангажимент, че договорът с агенцията няма да бъде засегнат от Брекзит", допълни той.
ЕМА има около 900 души персонал и е най-голямата институция на ЕС, която е засегната от британското решение за напускане на Евросъюза. След гласуване на евроминистри и жребий бе решено, че тя ще се премести в Холандия, като в надпреварата за нов домакин участваше и София. В момента Амстердам строи нова сграда, в която ще се помещава ЕМА.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up