Сряда, Септември 30, 2020

ГрафаВ „Пирогов” днес беше представен музикалният видеосингъл „Надежда" на Владимир Ампов – Графа, с който БЛС призовава обществото да не се поддава на агресията. Песента е създадена от Графа специално за Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева, съобщават от спешната болница. Името, което авторите избират е „Надежда” и то не е случайно. Идеята е, че с повече доброта, с повече човечност и толерантност един към друг можем да постигнем много повече, отколкото с лоша дума и с юмручни удари.

„Българският лекарски съюз стартира кампанията #ПребориГнева не само с идеята да защити съсловието, но и да предпази от агресията цялото общество. Насилието във всичките му форми не носи решения. Всички сме потърпевши от това уродливо поведение и е крайно време да извикаме: „Ей, хора, спрете!", отбеляза председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев.
Пред препълнената рапортна зала на хирургичния комплекс, пироговският ортопед д-р Лъчезар Захариев сподели свое неприятно изживяване по време на дежурство миналия октомври.
„Мен ме нападна жена, не особено голяма, с много възпитан и културен вид и изобщо не очаквах, че ще подходи така. Пациентът беше дъщеря ѝ, но жената прецени, че на опашката пред кабинета е чакала прекалено дълго и реши, че като подходи радикално, ще промени нещата. Нахвърли се върху мен, но скъса само туниката на дрехите ми. Всичко се случи по обяд, но по-интересното беше, че до края на деня беше открила мобилния ми номер в интернет и ми се обади, за да ми се извини. Изобщо не се сърдя на тези хора, с тях просто беше станала грешка”, разказа д-р Захариев от Втора клиника по ортопедична травматология на „Пирогов”.
„Агресията не е пътят към успеха", заяви и авторът на песента „Надежда” Владимир Ампов и допълни, че в песента се говори за гнева и омразата, за агресията като цяло и как трябва да се справим с тези негативни емоции.
„Тук обаче говорим и за една велика професия - лекарската. Това са хората, които помагат на другите, това е тяхното призвание и много добре се получи симбиозата между текст и музика, и посланията на кампанията“, каза още той.
Музикалният клип на песента „Надежда“ вижте във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up