Неделя, Юли 05, 2020

Днес при излизането на статията „В. Шарков назначен за шеф в ИАМО” е допусната сериозна грешка от редакционния екип, за което поднасяме своите sharkov.vизвинения на всички засегнати. Служители от агенцията Медицински одит ни сигнализираха, че д-р Ваньо Шарков е бил назначен само за Главен инспектор, а не както се посочваше в статията за директор на дирекция Контрол на медицинските дейности.


Грешката вероятно е продиктувана от голямото желание на всички да видим д-р Шарков на ръководна длъжност, която той несъмнено заслужава, с оглед големите си постижения, като заместник министър и отначало обикновен член, но в последствие и Председател на Надзорния съвет на НЗОК. Под неговото вещо, умело, смело и отговорно управление здравеопазването в България достигна нови и неподозирани висоти. Сигурни сме, че  д-р Шарков ще остави дълбока следа и в агенция Медицински одит и с нетърпение очакваме да го видим в действие. Очакваме в резултат на неговите проверки по болниците най-късно до края на април да бъде ликвидирано всякакво източване на здравната каса.
Информацията, че Шарков е назначен без конкурс се потвърди и за това за нея не се извиняваме. От друга страна няма нищо лошо да те назначат без конкурс. Ще се съгласите, че е много по-лошо е да държиш конкурс и да не те назначат.
В редакцията ни възникна спор и относно информацията, че проф. Златица Петрова в миналото е била уволнена не от министър Д. Атанасова, а от министър С. Константинов. Спорът за сега е нерешен. До изясняване на това обстоятелство молим текстът да се чете уволнена или от Д. Атанасова или от С. Константинов или си тръгнала по собствено желание или пък може и да не си е тръгнала. кой както иска така да го чете.
Ако след това наше искрено и смирено извинение, д-р Шарков все още се чувства засегнат от повишението в длъжност, ние сме готови да му предоставим нашата страница в същия обем и на същото място за негово лично волеизявление по каквато тема си иска. Това ни предложение се отнася и до проф. Петрова, ако се чувства засегната от нещо. Пишете ни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
С най-приятелски поздрав
Екип на Право & здраве  

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up