Събота, Юли 11, 2020

Това ли е единственият начин да има детска линейка?
ambul newДържавата има пари за джипове на политиците има, а за линейка за децата няма.
Парламентът даде пари за партиите, но не и за лечение на децата.
40 естрадни певци записаха песен в полза на благотворителна кампания за съберане на пари за закупуване на първата и единствена педиатрична линейка с кувьоз в България.

Песента се казва “Нека” и е с участието на Веселин Маринов, дует “Ритон”, Кирил Маричков, Васил Петров, Георги Христов, Невена Цонева, Филип Аврамов. Записана е и втора благотворителна песен “За мирен свят”, в изпълнение на Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Орлин Горанов и Илия Ангелов. Готви се и концерт в НДК. Всеки може да помогне и с SMS  на дарителски номер 17 777 с текст DMS KAUZA.
Колко да струва една такава линейка – 100 000, 200 000, 300 000 лева? Днес гръмна скандала с четири джипа по 200 000 лева единия, купени от държавните горски стопанства и „дадени” на НСО да вози политиците ни. Колко педиатрични линейки можеха да се купят с тези пари? Може ли политиците ни да се возят в малко по-обикновени коли, например за 50-60 000 лева? Можеше ли партийната субсидия да се намали от 11 лева на глас например на 10 лева на глас и с разликата да се купят 30 педиатрични линейки? Защото ще има нужда от толкова - една не може да обслужи цялата страна.
Разбира се, че може. Въпрос на приоритети. Видя се добре кое е по-важно за Правителството и депутатите. Като не можем да ги накараме да се грижат за децата, ще пеем песни и ще пращаме SMS-и.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up