Петък, Август 07, 2020

1. В доболничната помощ имаме капитация, при която пациента е крепостно закачен към общо практикуващ лекар. Е може да го смени двапъти годишно, boltadjкоето се регистрира стриктно и следи.
2. На лекарите са наложени регулативни стандарти определящи колко болни могат да се консултират със специалист или изследват.
3. За изписаните им лекарства се минава комисия и одобряват.
4. В болница се влиза с пръстов отпечатък.


5. За болниците има наложени стандарти, според които във всяка болница има пренасищане от специалисти, структури, лаборатории… Също отговарят на медицински архитектурни условия.
6. Със здравна карта е определен броят болници и леглата им.
7. Забранено е да се инвестира в нови болници.
8. Болният влиза и излиза с пръстов отпечатък.
9. Всеки пациент постапващ болница се отчита незабавно по електронен път - кой го е насочил, кога е постъпил. При изписванео също се отчита в реално време цялото проведено лечение.
10. Определени са и дните принодителен престой на пациента по всяка клинична пътека.
11. Определено е лечението по алгоритъм, случайно да не се появи лечебно изкуство. Всичко е конкретно определено - какви изследвания, каква операция, какви лекарства задължително се прилагат, какво следва след изписването.
12. Определени са документите и боят подписи върху тях, начина на отчитането им и дали лечението е по написаните правила.
13. Определя се бюджет за здравеопазване, бюджети и на изпълнителите. Не може да се лекува над определените средства. И най-важното - с най малко средсва от тези разходвани в другите държави от Европа.

Е остана да се въведат пръстовите и в доболлничната помощ, аптеките, моловете и…. Здравната реформа приключи! Останалото е като да се закърпи новопостроената магистрала.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up