Вторник, Юли 07, 2020

teatyrНа този въпрос ще намерят отговора, работодатели от Пловдив на 13.10. /четвъртък/ на среща по проект „Открито за психичните разстройства“. На срещата ще бъде разгледан проблемът с трудовата заетост на хората с психични проблеми. Работодателите ще имат възможността да пречупят наложените дискриминационни нагласи към

хората с психични проблеми от първо лице, посредством различни творчески инициативи от страна на хора с такива проблеми. За целта, срещата ще започне с вълнуващ спектакъл, подготвен и майсторски изигран от хора с различни психични заболявания. Непосредствено след това, работодателите ще имат възможността да гледат въздействащия документалния филм „Хора като нас“, създаден от Стефан Джамбазов и Зелма Алмалех специално за проекта „Открито за психичните разстройства“. Работодателите ще имат възможността да се насладят и на прекрасни художествени творби, отново изработени от хора с психични проблеми. След като веднъж са се запознали с творчеството на тези хора, работодателите ще могат да дискутират с организаторите, основните проблеми при наемането на хора с психични проблеми, но този път от нова гледна точка.
Събитието ще започне в 18:30 часа и ше се проведе в с. Белащица, община Родипи, област Пловдив.
Проект "Открито за психичните разстройства“ се осъществява в рамките на Програма БГ 07 Инициативи за обществено здраве по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up