Сряда, Юли 08, 2020

Ваньо Митев излезе начело в състезанието на ректорите. Той си е купил най-скъпия джип и е направил най-много посещения в v.mitevчужбина, при това съвсем не близката чужбина – цели 417 дни. Предстои да се разбере дали заплатата му от 9000 лева е най-високата или има друг ректор с по-висока. Браво Ваньо, браво Митев!
Ректориадата е без начало и без край.

По едно време начело в касирането беше ректорът на Свищовския, после на Софийския, а сега на медицинския, все държавни университети, превърнали академичната автономията в стопанска слободия.
Имаше един ректор, който си беше купил акции на борсата за 1 милион долара, а дължеше милиони за осигуровки и данъци. Той смяташе, че НАП не може да го проверява, защото е автономен. То бива автономия, бива, ама това по мяза на независимост бе другарки и другари. Вие сте си направо извън юрисдикцията на държавата, така да се каже.
Нямаме нищо против Митев. Ама що с парите на данъкоплатците бе джанъм. Направи си частен университет със собствени средства, па си купи ако искаш и самолет. Тогава си ходи в чужбина колкото искаш, даже ако искаш не се и връщай.
Ваньо Митев вече не е ректор, скоро може да не е и академик, казали от БАН. За Ваньо разбрахме, след като му изтече мандата. За колко ли Ваньовци не знаем днес, но ще разберем утре?
Тая работа мирише отгоре до долу. Само с проверка, било то и на независимата и неподкупна прокуратура няма да се оправи. Законът трябва да се пипа и то без отлагане, да не стане като Белене, че няма да има кой да плаща.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up